Waar kan je in beleggen?

Waar kan je in beleggen?

Waar kan je in beleggen

Er zijn diverse mogelijkheden om je geld te investeren. maar dan is de vraag: Waar kan je in beleggen?

Tegenwoordig is het zonde om niks met je geld te doen, je krijgt nauwelijks tot geen spaarrente. En de inflatie is ook hoog dus als je niks doet verliest je geld waarde.

Hieronder zal ik de 5 meest voorkomende manieren bespreken hoe jij je geld kan beleggen.

waarin kan je in beleggen?
waarin kan je in beleggen?

1. Meest voorkomende manieren van beleggen

Er zijn diverse manieren om te beleggen. Ik zal hieronder de meest gangbare manieren van beleggen bespreken en zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat het inhoud.

1.1 Waar kan je in beleggen? | opties

Opties geeft al een beetje aan wat het voor product is.

Het geeft je de mogelijkheid (optie) om een aandeel te kopen tegen een van tevoren bepaalde prijs.

Ook kan je een optie nemen waarbij je een aandeel verkoopt tegen een bepaalde prijs. Hiermee kun je een bepaalde zekerheid in bouwen.

Bij een optie bespreek je ook hoe lang je de mogelijkheid hebt om een aandeel tegen die prijs te kopen. dit kan bijvoorbeeld enkele weken of enkele maanden zijn 

1.2 Investeren in onroerend goed

Waarin kan je beleggen? vastgoed natuurlijk!

Het hebben van onroerend goed is zeer populair. Als je het geld hebt om een extra huis te kopen kun je hiermee goed geld verdienen.

Het verhuren van huizen zorgt al voor een mooie inkomstbron. Daarnaast stijgen de huizenprijzen over de lange termijn altijd. Tuurlijk zal er wel eens een dipje zijn maar als je het huis lang genoeg behoudt is deze vaak in waarde gestegen.

Nu ben ik zelf faliekant tegen mensen die zeer actief investeren in de huizenmarkt hierdoor kunnen starters nauwelijks nog een betaalbaar huis vinden.

1.3 Fondsen

Een fonds is een groep van een aantal financiële producten. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in pensioenfondsen, techbedrijven of bijvoorbeeld de AEX.

beleggen

1.4 Losse aandelen

Je kan ook handelen in losse aandelen hierbij koop je een klein stukje van een bedrijf bijvoorbeeld van shell of van Philips. Ook kan je van internationale bedrijven aandelen kopen zoals bijvoorbeeld Apple of Tesla.

1.5 Cryptomunten

Cryptomunten zijn de laatste jaren ook steeds meer in opkomst. Echter bestaat dit toch ook alweer 11 jaar.

De bitcoin is de eerste en natuurlijk ook de bekendeste cryptomunt. De cryptomunt is een zeer grillige belegging. Zo steeg hij van juni 2017 van ongeveer 2500 euro naar dik 16.000 euro in december 2017. Echter op 19 januari 2018 stond dit alweer op ongeveer 10.000.

2. Waarom zou je beleggen?

Waarom zou jij je zuur verdienden geld gaan beleggen? En het risico lopen dat je geld verliest

Nou omdat je geld minder waard wordt als je er niks mee doet. Je krijgt nauwelijks tot geen rente op je spaarrekening. Maar de inflatie gaat gewoon door hierdoor worden producten duurder.

Dit wil zeggen dat als je bijvoorbeeld €1.000 euro je op een rekening hebt staan en je hiermee in 2020 een vakantie kan boeken van €1.000. Echter zit er op producten inflatie van bijvoorbeeld 2,5% hierdoor is diezelfde vakantie in 2021 €1.025. geen groot verschil natuurlijk maar in de loop van de jaren zal dit steeds meer worden.

Ander voorbeeld van inflatie.

Pak melk kosten in 1970 29 cent in guldens. En in 2018 €0,90. Je geld verliest dus een hoop waarde als je niks doet.

Bron: cbs

Niets doen met je geld is dus ook een risico.

3. Hoe werkt beleggen

Je kan natuurlijk in verschillende soorten zaken beleggen, maar vaak is het zo met beleggen dat je een aandeel, fonds of cryptomunt inkoopt.

Deze kun je behouden tot hij in waarde stijgt. Als jij vindt dat hij hoog genoeg staat of bang bent dat hij weer gaat zakken kun je hem verkopen.

Ook zijn er sommige aandelen die dividend uitkeren. Als je een aandeel voor een bepaalde periode hebt krijg je een gedeelte van de winst.

4. Wat moet je doen voordat je begint met beleggen?

Allereerst moet je sparen. Je kan niet beleggen met geld dat je eigenlijk niet kan missen.

Harm van wijk raad je aan om met een bedrag van €250 te beginnen

Daarnaast is het belangrijk om informatie in te winnen. Je wilt natuurlijk niet geld gaan investeren en dan niet weten waar het heen gaat?

Zog dus dat je goed in leest en enigszins weet waar het over gaat. Het zou zonde zijn om je geld kwijt te raken door stomme fouten.

 Wil je alvast beginnen met inlezen?


Dan kun je hier een gratis boek downloaden van Harm van Wijk

nee, ik ben onzeker en wil eerst meer weten over Harm van Wijk

Geschreven door:

admin

Mijn naam is Jan en ik woon in Heesch. Sinds 2012 ben ik al actief in de online wereld. Destijds heb ik een nieuwe website voor Fitland Oss opgezet tijdens mijn stage. Na die stageopdracht ben ik er blijven werken om de website te verbeteren. Op het moment dat ik met die stage opdracht begon kreeg ik een obsessie met online marketing. Alle statistieken die erbij komen kijken, hoe kom je hoger dan andere sportscholen in de omgeving, hoe kan de website meer waarde toevoegen. Er zat zoveel meer achter dan alleen een simpel website te bouwen. En nu jaren later weet ik nog niet alles, maar ben wel gepokt en gemazzeld en heb een berg aan ervaring die ik hier graag met jou deel.

Alle berichten bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *