Tips voor affiliate marketing

Tips voor affiliate marketing

In dit artikel ga ik alle tips voor affiliate marketing die ik heb met je delen. affiliate marketing tips

Mindset tips voor affiliate marketing

Heb geduld

Affiliate marketing is een investering in een passief inkomen. Daarnaast is het een investering voor de lange termijn. je zal dus geduld moeten hebben, net zoals met alles als je succes wilt behalen. Na een keer sporten heb je ook niet opeens een six pack en een droomlichaam. Zo is het ook bij affiliate marketing. de kans is zeer klein dat je binnen een maand al honderden euro’s binnensleept. Wees geduldig en volg zoveel mogelijk tips die je hier vindt. Wordt niet onzeker als je even niks verdient.

Denk aan de lange termijn in het begin

Zoals we zojuist al zeiden, heb geduld. Ik herhaal dit nog een keer omdat dit echt de belangrijkste tip is. Lange termijn denken is best moeilijk en dat is logisch. Bij normaal werk zie je meteen resultaat. Als je gewoon in loondienst werkt krijg je elke maand salaris. Dan weet je dus aan het eind van de maand weer waar je het voor doet. Bij affiliate marketing is dit niet het geval.  Met affiliate marketing kan het maanden duren of zelfs tot een jaar voordat je het eerste resultaat ziet. daarom is het dus zo belangrijk om op lange termijn te denken.  Makkelijker gezegd dan gedaan. Wat ik zelf doe is opschrijven dat ik met bijvoorbeeld revival-marketing.nl €500 per maand passief ga verdienen. Dit doe ik iedere ochtend. Als ik het niet doe merk ik dat ik veel minder gemotiveerd ben om aan mijn website te werken.  Daarnaast is het ook belangrijk om niet naar cijfers te kijken. Log niet de hele tijd bij je affiliate netwerk in om te kijken of er iets verkocht is. En bekijk ook niet de hele tijd je google analytics. Dit zorgt alleen maar voor een negatief gevoel.

Denk in mogelijkheden maar trap niet in deze valkuil

veel mensen die met affiliate marketing beginnen denken dat ze niet veel en hard hoeven te werken. En dat het simpel geld verdienen is.  Het is zeker simpel geld verdienen. Je hoeft namelijk geen raket geleerde te zijn om dit te kunnen. Maar het is wel heel belangrijk om te beseffen dat je eerst het werk zal moeten doen. En dat je pas veel later je beloning krijgt.  Echter kun je natuurlijk wel snel resultaat behalen. Als jij als een bezetene gaat werken aan je website.

Ga jij als een bezetene aan de slag? Dan zal je waarschijnlijk eerder resultaten zien dan iemand die er maar een beetje mee bezig is. Besef dat affiliate marketing iets is wat zeer schaalbaar is en dat er geen limieten zijn aan je te behalen inkomsten. Ben jij met 500 euro in de maand tevreden? Prima!

Maar denk groot! Waarom denken aan 500 euro, als je ook 5000 euro kan verdienen. Je hoeft je “truukje” dan alleen maar te blijven herhalen, net zolang tot jij tevreden bent.

Passief inkomen is nooit helemaal passief

Veel mensen dromen ervan om geld te verdienen zonder er voor te hoeven werken. Dit is niet helemaal mogelijk met affiliate marketing. Het zal nooit helemaal passief zijn. Je kan met gemak een of twee weken vrij nemen zonder dat het gevolgen heeft voor je inkomen. (als je dit eenmaal hebt opgebouwd). Maar er zijn altijd zaken die je zult moeten regelen.

Daarnaast zal je door moeten blijven bouwen als je nog niet tevreden bent. Ben je bijvoorbeeld tevreden met 3 websites die allemaal €400 verdienen? Of wil je er meer. De ervaring leert dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt het moeilijk is om te stoppen. Het wordt een soort verslaving 😉. Maar stel je bent toch tevreden. Ook dan zal je werk moeten blijven doen om op dat niveau te blijven. Als je geen nieuwe content op je website plaats zul je namelijk zakken.

Beginnersfouten vermijden

Veel mensen die starten met affiliate markeitng zijn op het begin enthousiast. De eerste weken gaan ze volle bak. het lijkt allemaal eenvoudig, en dan komen er zaken die toch lastig blijken te zijn.

Deze problemen kun je echter voorkomen. Als het echt zo makkelijk was zou iedereen het doen toch. Belangrijk is om te weten dat je er niet alleen voor staat en je niet alles zelf hoeft te ontdekken. Je begint aan iets nieuws dus zul je ook nieuwe dingen moeten leren. Er is al veel op het internet geschreven over affiliate marketing. Zoals bijvoorbeeld dit artikel. Haal hier je voordeel uit en voorkom zoveel mogelijk dat je fouten maak die ik wel heb gemaakt. Aangezien je al redelijk ver bent in dit artikel kunnen we wel zeggen dat jij goed bezig bent.

Leer van de beste

Zoals ik net al zei zijn er diverse mensen bezig met affilaite marketing en is er best veel over te vinden op het internet. Er zijn zelfs diverse fora te vinden waar mensen hun ervaring en kennis delen. Maar welke zijn nou echt de moeite waard. Iedereen kan immers schrijven wat hij of zij wil het op het internet. Daarom raad ik het forum van internet succes gids aan van jacko meijaard hij is de beste op het gebied van affiliate marketing in Nederland naar mijn mening. Persoonlijk ben ik erg fan van Jacko Meijaard.

Voor kennis moet je investeren

Voor niets komt de zon op. Veel mensen zijn niet bereid te investeren. En dat is een keuze? maar is dat niet heel gek. je wilt misschien wel een paar duizend euro passief verdienen, maar het mag je niks kosten. persoonlijk vind ik het heel verstandig om te investeren in kennis. Je kunt immers niet alles zelf weten of je behaalt op deze manier je doelen (eerder).

Je snapt misschien al hoe affiliate marketing werkt. Maar weet je hoe je een website maakt? Hoe je bezoekers trekt naar je website? Tips om content te maken voor je website. Veel van deze dingen wist ik nog niet. Daarom besloot ik te investeren in de cursus van Jacko Meijaard. Gelukkig was dit geen dure overpriced cursus van €997. Je kan hier de cursus van Jacko Meijaard met korting aanschaffen.

Blijf leren en pas het toe in de praktijk

Affiliate marketing is in het eerste opzicht niet heel ingewikkeld. Echter zijn er diverse manieren om je product te promoten.

Kijk dus wat loopt en wat werkt. En vooral ook wat niet werkt? welke artikels lopen wel goed en welke niet? Wat is het verschil. Kan je hiermee het andere artikel verbeteren.

Blijf dus kritisch op jezelf en bekijk wat beter kan. Blijf leren en blijf dit toepassen. Hierdoor zal je steeds beter worden  en betere resultaten halen.

Don’t Quit

Bij veel mensen van affiliate marketing zie je dat ze te snel opgeven. Ik schat dat zo’n 80% binnen 100 dagen met affiliate marketing kapt. Ze zien nog geen resultaat terwijl ze hun netflix serie ervoor op hebben gegeven.

Maar de eerste 100 dagen is pas het begin. 100 dagen is in affiliate marketing niks. Dan begint het pas net.

Veel affiliates halen na 6 maanden hun eerste commissie binnen.

En dit zal niet meteen een groot bedrag zijn. Maar als je luistert naar alle succesvolle affiliates dan weet je.

Het is moeilijker om van €0 naar €10 te gaan dan van €10 naar €100

En het is moeilijker om van €10 naar €100 te gaan dan van €100 naar €1.000.

Het wordt dus steeds makkelijker.

Affiliate netwerken Nederland

inschrijven bij affiliate netwerken

Je hebt natuurlijk bedrijven nodig waarvoor jij het product mag promoten. Anders maak je een website voor niks.

Het best kan je deze vinden bij affiliate netwerken. Op deze manier kan jij eenvoudig in contact komen met met adverteerders. Jij zorgt gewoon voor goede content en promotie van de product en het affiliate netwerk zorgt voor een goede koppeling tussen bedrijf en promoter. Een affiliate netwerk houdt bijvoorbeeld bij welke mensen die jij hebt doorgestuurd iets gekocht hebben en hoeveel je in totaal hebt verdient.

Er zijn diverse affiliate netwerken in Nederland. In de basis zijn deze allemaal hetzelfde. Alleen verschillen ze soms enigszins qua aanbod. Sommige affiliate netwerken bieden bijvoorbeeld alleen financiele producten aan. Paypro biedt alleen digitale producten aan. Ook zijn er grote bedrijven zoals Coolblue en bol.com die hun eigen affiliate netwerk hebben.

Tot slot mijn favoriete affiliate netwerk is daisycon. Deze verlenen een goede service en hebben een ruim aanbod van wat je kan promoten.

Kies een niche

Als je kiest voor een niche en jezelf daarin specialiseert vergroot je de kans dat je succes gaat hebben.

Een aantal voorbeelden van niches zijn. Reizen, gezondheid of beleggen. Maar neem nu bijvoorbeeld de niche reizen. Dit is nog best groot. Dit kun je opdelen in bijvoorbeeld reizen zuid-amerika, afrika, noord-amerika. etc. Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een website te maken die specifiek gericht is op stedentripjes in Europa.

Het is beter om niet meteen te groot te beginnen. Dit zorgt voor meer concurrentie en is te groot om in een keer mee te beginnen. Dus zoals hierboven bijvoorbeeld wordt gezegd stedentripjes in Europa of rondreizen door Peru. Als het segment wat kleiner is, maar er wel vraag naar is, dan is je kans op succes het grootst.

Doelgroep

Het is belangrijk dat je producten die je promoot aansluiten bij je doelgroep. Als je nog geen website hebt is dit eenvoudig. Je kiest namelijk gewoon een product en schrijft daar content omheen.

Maar als je al een website hebt met aardig wat bezoekers, maar je plaatst nog geen affiliate links. Dan is het verstandig om te kijken in welke producten deze groep hebt meest geinterreseerd is.

Als je bijvoorbeeld alleen maar over dating is het onzin om een fitnessboek te promoten.

Neem contact op met de product eigenaar

Bedrijven waarvoor jij producten promoot zijn vaak bereid te helpen. Logisch natuurlijk! Als jij beter presteert zorgt dat er ook voor dat hun meer verkopen.

Daarnaast zal jij echt niet de eerste affiliate marketeer zijn van het bedrijf. Ze zullen dus al ervaring hebben op dit gebied. En ook zal het bedrijf in algemene zin bezig zijn met online marketing. Die bedrijven hebben dus een hoop ervaring die jij misschien nog niet hebt. Doe hier je voordeel mee.

Het is voor het bedrijf ook belangrijk dat jij goed presteert dus twijfel niet en vraag hulp aan deze bedrijven.

Promoot producten waar je ervaring mee hebt

Het beste is om ervaring te hebben met de producten die je promoot. Hierdoor kun je een geloofwaardig verhaal vertellen over deze producten.

als je geen kennis hebt over het product wordt het vaak een matig verhaal wat er te lezen is over het product. Echter hoef je niet altijd het product te hebben gebruikt. Als je maar enige affiniteit hebt met het product kom je al een heel eind. Zo hoef je bijvoorbeed niet alle laptops te testen. Als je maar wel weet wat het verschil is tussen een i5 en een i7 processor. En wat dit voor de klant betekent.

Natuurlijk kan je jezelf ook laten informeren door iemand die het product wel heeft gebruikt.

Meerdere aanbieders

Het is belangrijk om je te beseffen dat je als affiliate marketeer weinig macht hebt.

Als een adverteerder besluit te stoppen, dan is het klaar. Je kan er geen commissie meer over verdienen.

Daarom is het altijd verstandig om bij meerdere affiliate netwerken te kijken of ze een vergelijkbaar programma hebben. Dat als het eventueel nodig is je kan overspringen op een ander netwerk.

Gebruik de juiste tools

Nu hoor ik je denken wat zijn de juiste tools? De juiste tools zijn de tools die jij fijn vindt. Misschien lees je overal wel dat je websites moet bouwen met wordpress. Maar wat nou als je daar geen ervaring mee hebt, maar wel met weebly. Kies dan gewoon voor weebly.

Heb je geen inspiratie voor content? Dan heb ik nog een mooie tool voor je. Ga naar https://answerthepublic.com/
voer hier het algemene onderwerp waarover je schrijft in. Stel het land netherlands en de taal op Nederlands. En je krijgt honderden suggesties. Ik heb bijvoorbeeld reizen ingetypt en zag bij het alfabetische overzicht. reizen hond. Je zou dan een artikel kunnen schrijven over tips voor als je met een hond reist. Iets waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen denk ik.

Website

Ik heb in het verleden gewerkt als online marketeer hierbij heb ik geleerd.

white space sell

Wat houdt dit in? Dat je niet alles vol moet proppen en niet zoveel bezig moet zijn met design. Veel mensen denken dat er een achtergrond nodig is of heel veel aan het design moet worden gedaan maar dat is totaal niet waar. Zelfs zo nu en dan witruimte verkoopt zelfs beter.

Hou je dus niet teveel bezig met het design. Richt je vooral op kwaliteit van je content en nog belangrijker dat je website goed werkt. Je zult zelf vast wel eens op een 404 pagina komen. Soms zul je misschien op de home button klikken, maar als je via google hebt gezocht kun je ook zomaar op het pijltje van de vorige tabblad drukken. Als dit ook op jouw website gebeurt ben je dus een kostbare bezoeker kwijt.

En daarnaast is het op het begin totaal niet belangrijk welke kleur je knop heeft. Tuurlijk coolblue en bol.com zijn hier wel meebezig maar die hebben maandelijks misschien wel miljoenen bezoekers. Als dan een knop 0,1% beter presteert om hem groen ipv oranje te maken maakt dit een groot verschil. maar als jij 100 bezoekers per maand hebt, duurt het dus 10 maanden voordat 1 iemand meer op de knop heeft gedrukt. Totaal niet de moeite waard dus.

Dus focus op een website die werkt en waar de content super waardevol is.

Zorg dat je website snel is

Google hecht veel waarde aan een snelle website. En de bezoeker ook ga jij nog 5 seconde zitten wachten tot het scherm is geladen of heb jij al eerder weggeklikt.

Nu kun je checken of jouw website snel is door er naar toe te surfen, maar je kan beter de snelheid checken door deze website. https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl

Mocht je nu een wordpress website hebben en is deze volgens bovenstaade link niet snel genoeg gebruik dan de plugin autoptimize. Hiermee win je al heel veel aan snelheid.

Leestips

Om affiliate marketing goed toe te passen moet je niet alleen actief bezig zijn je moet ook leren. Dit doe je door te leren. Hieronder zal ik benoemen wat ik allemaal lees of heb gelezen om zoveel mogelijk te leren over affiliate marketing.

doelgerichte seo Tonny Loorbach

In dit boek leer je de basis van SEO. oftewel zoekmachineoptimalisatie. Hoe kom je bovenaan in google. Dit boek is daarnaast voorzien van veel voorbeelden, afbeeldingen en screenshots waardoor je het eenvoudig zelf kan nadoen. Ideale start voor je website.

Copywriting secrets

Moeite om teksten te schrijven die verkopen?

Lees dan het Engelse boek copywriting secrets van Jim Edwards. Hij vertelt je hoe je aantrekkelijke teksten schrijft die ook nog eens verkopen.

Blogs

Het is heel gek om te denken dat je alles leert van online marketing in een boek.

De ontwikkelingen gaan zo snel als het boek eenmaal uit is kan er zomaar de helft al veroudert zijn daarom volg ik ook de blog van Neil Patel. Deze geeft in zijn blog zeer waardevolle info naar mijn mening.

Geschreven door:

admin

Mijn naam is Jan en ik woon in Heesch. Sinds 2012 ben ik al actief in de online wereld. Destijds heb ik een nieuwe website voor Fitland Oss opgezet tijdens mijn stage. Na die stageopdracht ben ik er blijven werken om de website te verbeteren. Op het moment dat ik met die stage opdracht begon kreeg ik een obsessie met online marketing. Alle statistieken die erbij komen kijken, hoe kom je hoger dan andere sportscholen in de omgeving, hoe kan de website meer waarde toevoegen. Er zat zoveel meer achter dan alleen een simpel website te bouwen. En nu jaren later weet ik nog niet alles, maar ben wel gepokt en gemazzeld en heb een berg aan ervaring die ik hier graag met jou deel.

Alle berichten bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *