Think and grow rich

Think and grow rich

Think and grow rich is een van de boeken die het meest wordt aanbevolen als het gaat om zelf hulp boeken. Het boek is geschreven door Napoleon Hill en is gebaseerd op 500 interviews met succesvolle mensen uit de 20e eeuw. Een aantal van deze mensen zijn:

 • Henry ford
 • JP morgan
Think and grow rich

1. Verlangen: het beginpunt van alle prestaties

Verlangen is niet zoiets als een wens beschrijven ze in think and grow rich. Verlangen is een intens brandend gevoel dat je iets wilt bereiken, hieruit komt een plan. Dit plan in combinatie met volharding zorgt voor prestaties.

6 stappen

 • Herprogrammeer je mindset
 • Bepaal wat je wilt bereiken
 • Bepaal hoe je het wil bereiken en wat je ervoor gaat doen.
 • Stel een datum waarop je het bereikt wil hebben
 • Maak een plan wat je wanneer gaat doen
 • Schrijf dit plan uit en benoem het twee keer per dag een keer vlak na dat je wakker bent geworden en een keer vlak voordat je gaat slapen.

2. Geloof: visualiseren en geloven in het bereiken van je verlangens

Het onderbewustzijn moet er in geloven, voordat actie gaat ondernemen. Napoleon Hill gelooft dat je het onderbewustzijn kunt veranderen door affirmaties en autosuggestie.

3. De kracht van autosuggestie

De 3e les van think and grow rich heeft met autosuggestie te maken.

Autosuggestie is de manier om je onderbewustzijn te beinvloeden. Autosuggestie is het jezelf meegeven van een boodschap, zodat het in je onderbewustzijn komt en het uiteindelijk werkelijkheid wordt. Veel mensen doen dit echter niet. Ze vinden het gek om tegen zichzelf te praten.

4. Gespecialiseerde kennis: persoonlijke ervaringen en observaties

Om echte resultaten te halen is algemene kennis niet goed genoeg, je hebt specifieke kennis en kwaliteiten nodig om succesvol te worden. met specifieke kwaliteiten en kennis kun je bepaalde taken en opdrachten voltooien. Echter hoef je dit niet altijd allemaal zelf te weten, je moet alleen weten wie de problemen voor jou kunnen oplossen.

5. Verbeelding: de workshop van het brein

Verbeelding is opgedeeld in twee types

Synthetische verbeelding: Dit zorgt dat huidige ideeën worden omgevormd tot nieuwe concepten

Daarnaast heb je ook

Creatieve verbeelding: Dit zijn totaal nieuwe ideeën die uit het niets komen.

Om geld te verdienen is een specifiek plan nodig, deze komen van synthetische verbeelding maar creativiteit met gespecialiseerde kennis toepassen is een must als je ‘’rijk wilt groeien/grow rich’’

6. Georganiseerd plannen: het scherp stellen van je verlangens en doelen

Jij en/of de groep waarmee je werkt moeten volhoudend zijn en de harmonie moet goed zijn om de doelen te bereiken. Hierbij is leiderschap van jou kant een belangrijk aspect.

7. Beslissing nemen: het meesterschap van het uitstellen

Veel mensen stellen dingen uit. Dit doen ze omdat ze niet precies weten wat ze willen, dus doen ze alles maar een beetje. Daarnaast zijn ze ook bang voor wat andere mensen er van vinden. Succesvolle mensen staan hier niet bij stil en gaan meteen recht op zijn of haar doel af.

8. Volharding: de aanhoudende inspanning die nodig is om geloof op te wekken

Volharding is een state of mind die eenvoudig bereikt kan worden. Als je een duidelijk doel hebt.

9. De mysterie van seks transmutatie

Seks is een van de meest krachtige verlangens van de mens, als je dit verlangen verlegt naar een ander doel in het leven zal daar je energie naar toe stromen.

10. Het zesde zintuig: de deur naar de tempel van de wijsheid

Het zesde zintuig is een creatief gedeelte van het brein dat je waarschuwt voor de gevaren, maar ook kansen spot die ervoor je liggen.

11. Hoe je de zes geesten van angst te slim af kan zijn

Je brein opruimen zoals de rijken.

Om rijk te groeien moet je je angsten de baas zijn. Deze angsten zijn verdeelt in 6 onderdelen:

 • Angst voor armoede
 • Angst om ziek te worden
 • Angst voor kritiek
 • Angst om geliefde te verliezen
 • Angst voor ouderdom
 • Angst voor de dood

Angst is een state of mind, dus met oefening kan je dit overwinnen. Hiermee kan je angst, zorgen maken en negativisme laten verdwijnen. Hiermee verdwijnen de redenen/excuses om niet te doen wat we moeten doen om onze doelen te bereiken.

Het hele boek lezen?

Dit zijn beknopt de punten uit het boek van Think and Grow Rich. Al met al is het boek echt een aanrader om te lezen en staat het vol met goede persoonlijke en waargebeurde verhalen. Die niet alleen inspirerend zijn maar ook leerzaam.

Als je het hele boek van think and grow rich leest zal je ook beter de context begrijpen dan als je alleen deze beknopte samenvatting.

Mitchell Weijerman van de agency masterclass is ook een groot fan van think and grow rich.

Geschreven door:

admin

Mijn naam is Jan en ik woon in Heesch. Sinds 2012 ben ik al actief in de online wereld. Destijds heb ik een nieuwe website voor Fitland Oss opgezet tijdens mijn stage. Na die stageopdracht ben ik er blijven werken om de website te verbeteren. Op het moment dat ik met die stage opdracht begon kreeg ik een obsessie met online marketing. Alle statistieken die erbij komen kijken, hoe kom je hoger dan andere sportscholen in de omgeving, hoe kan de website meer waarde toevoegen. Er zat zoveel meer achter dan alleen een simpel website te bouwen. En nu jaren later weet ik nog niet alles, maar ben wel gepokt en gemazzeld en heb een berg aan ervaring die ik hier graag met jou deel.

Alle berichten bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *