Sales funnel

Sales funnel

Funnel of sales funnel is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. Misschien weet je al wat het is en anders kom je het snel te weten in dit artikel. Net zoals wat de voordelen van de funnel zijn en hoe jij een sales funnel maakt en nog veel meer.

Sales Funnel

1. Wat is een sales funnel

De vertaling van het woord funnel is trechter. Waarschijnlijk ken je een trechter wel. Die loopt van breed naar smal.

Bij een funnel gaat een potentiele klant ook door een soort van trechter heen. Bovenin krijg je namelijk een breed publiek. Bijvoorbeeld via Facebook ADS of SEO.

Dit brede publiek zijn koude klanten. Deze zul je moeten opwarmen op het moment dat ze in je funnel zitten. Sommige bezoekers zullen uitstromen.

Echter bij een goede sales funnel zorg je ervoor dat veel bezoekers van je funnel steeds warmer worden. Met warmer worden bedoelen we dat ze jou en jouw bedrijf steeds beter leren kennen. En hoe beter klanten jou leren kennen hoe warmer ze worden en hoe groter de kans is dat de bezoeker bij jou gaat kopen.

2. Waarom een sales funnel?

Wat zijn nou de voordelen van een sales funnel?

  1. Door een sales funnel te maken heb je voor jezelf inzichtelijk welke fases van het verkoopproces er bestaan.
  2. Duidelijk in kaart hebben in welke fase een bepaalde lead of potentiele klant zich bevind.
  3. Een duidelijk overzicht van de huidige verkoop of marketing strategie
  4. Handig voor analyse. Door het duidelijk overzicht van de verkoopstrategie kun je een goede analyse maken. Met een sales funnel zie je namelijk wanneer klanten uit stromen.
  5. Vervolgens kun je dit aanpassen om betere resultaten te halen. En dit op een efficiëntere manier door fouten die je in het verleden hebt gemaakt te voorkomen.
  6. Kosten en baten zijn vaak heel duidelijk in kaart te brengen.
  7. Informatie van deze sales funnel kun je eenvoudig toepassen bij je volgende funnel, waardoor je funnels steeds sterker zullen worden.

3. Sales funnel maken

Allemaal leuk en aardig dat je nu de voordelen weet van een sales funnel. Maar hoe maak je nou een sales funnel?

3.1 Sales funnel met clickfunnels

Click funnels is internationaal gezien een van de grootste, zo niet de grootste software op het gebied van funnels bouwen.

Niet voor niets zit het woord funnels dus ook in hun naam.

Clickfunnels is opgericht door Russel Brunson een van de beste online marketeers ter wereld. geeft ook vaak advies over hoe je funnels kan bouwen.

Met de clickfunnels software maak je eenvoudig een funnel. Je hebt geen technische kennis nodig het is namelijk een drag and drop systeem. Dit betekent dat alles wat je in je sales funnel wilt hebben gewoon eenvoudig er naar toe sleept.

3.2 Sales funnel wordpress

Als je een wordpress website hebt is het ook mogelijk om funnels te maken.

Er zijn diverse plugins om dit realiseren. Een van de plugins die ik gebruik is elementor. Hiermee kun je heel eenvoudig je funnel maken.

Je kan kiezen voor een pro versie of een lite versie. De pro versie heeft natuurlijk meer mogelijkheden dan de lite versie.

Echter kun je met de lite versie kijken of het iets is voor jou. En kun je ontdekken of je elementor fijn vindt om funnels mee te maken. Er zitten een aantal mooie opties op zoals bijvoorbeeld een count-down klok. Of dat je afbeelding of tekst kan laten invliegen om de aandacht te trekken van de klant.

sales funnel wordpress

4. Sales funnel voorbeelden

Misschien dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe een sales funnel werkt. Daarom zal ik nu een voorbeeld geven.

Ik heb een tijdje samengewerkt met een yoga studio. Wij kregen diverse potentiele klanten in onze sales funnel door SEO, google ads en Facebook ADS.

Deze hadden de mogelijkheid tot een gratis kennismakingsgesprek om te kijken welke yoga les het best bij hem of haar paste.

Na dit gesprek kregen ze via diverse mails de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een proefmaand met een flinke korting.

Als ze eenmaal deze proefmaand deden, probeerden de yogaleraren ze te binden aan een vast abonnement. En later voor de fanatiekelingen de personal yoga lessen aan te bieden.

Zoals je ziet worden er steeds kleine stapjes genomen. Veel mensen zouden meteen het abonnement aanbieden. Echter werkt dit niet. De persoon kent jou nog niet. Daarom moet je eerst kleine stapjes maken.

5. Meer leren over funnels?

Een absolute expert op het gebied van Funnels is Mitchell Weijerman.

Hij geeft soms gratis trainingen om jou alles te leren over Facebook/instagram ads. Een groot gedeelte van de cursus gaat ook over funnels bouwen.

Wil jij een gratis training volgen van Mitchell? Bekijk hier wanneer de volgende trainingen zijn.


Gratis training over funnels en adverteren van Mitchell Weijerman

Geschreven door:

admin

Mijn naam is Jan en ik woon in Heesch. Sinds 2012 ben ik al actief in de online wereld. Destijds heb ik een nieuwe website voor Fitland Oss opgezet tijdens mijn stage. Na die stageopdracht ben ik er blijven werken om de website te verbeteren. Op het moment dat ik met die stage opdracht begon kreeg ik een obsessie met online marketing. Alle statistieken die erbij komen kijken, hoe kom je hoger dan andere sportscholen in de omgeving, hoe kan de website meer waarde toevoegen. Er zat zoveel meer achter dan alleen een simpel website te bouwen. En nu jaren later weet ik nog niet alles, maar ben wel gepokt en gemazzeld en heb een berg aan ervaring die ik hier graag met jou deel.

Alle berichten bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *