Rijk worden met Instagram

Rijk worden met Instagram

In dit artikel gaan we bespreken of je rijk kan worden met Instagram en hoe je dit dan doet.

Je ziet natuurlijk diverse mensen met miljoenen volgers maar zijn er ook andere manieren om geld te verdienen met Instagram?

1. Kan je rijk worden door Instagram?

Veel mensen hoor je praten over de mogelijkheden om rijk te worden met instagram.

De bekendste manier om rijk te worden met instagram is natuurlijk die van influencers. Een Juultje Tieleman of Giaro Giarratana.

Natuurlijk zijn dit maar twee van de vele influencers. Echter zitten deze vaak niet alleen op instagram maar doen ze bijvoorbeeld ook iets op YouTube. Zijn ze model, filmmaker, Vegan voorbeeld noem het maar op.

Uiteraard pakken ze wel aardig wat geld met Instagram zo kunnen gesponsorde post oplopen tot €2.000,- zei Juultje Tielemans ooit in een interview. Uiteraard kun je proberen influencer te worden en hiermee geld verdienen. Echter zou ik niet weten hoe je dit moet doen.

geld verdienen met instagram

2. Hoe maak je een succesvol Instagram kanaal?

Een andere manier om geld te verdienen is een succesvolle thema pagina te maken om het zo maar even te noemen.

Je gaat dan over een specifiek onderwerp posten. Bijvoorbeeld over Fitness, Reizen, Sieraden, Fashion, Mooie auto’s.

Noem het maar op. Tip hierbij is wel dat het een onderwerp moet zijn dat jij leuk vindt. Dit maakt het zoveel makkelijker om te doen.

Als je dan eenmaal gegroeid bent naar een enkele duizenden of tienduizenden volgers kun je ook geld gaan vragen voor het plaatsen van een bericht.

Maar hoe kom je nou aan duizenden volgers?

een aantal belangrijke factoren om succesvol te zijn zal ik je alvast vertellen

 1. Gebruik tags en hashtags
 2. Kies een niche
 3. Houd je aan je niche als je met je account iedereen probeert te bereiken bereik je niemand.
 4. Post met je volgers in je achterhoofd.
 5. Kwaliteit van de foto’s moet goed zijn.
 6. Communiceer met andere accounts
 7. Post dagelijks.

3. Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met Instagram?

Je hebt niet extreem veel volgers nodig om geld te verdienen met Instagram. Misschien heb je wel eens bij je vrienden in de reacties gezien dat een bedrijf vraagt om een samenwerking.

Dit gaat vaak niet om een betaalde samenwerking. Vaak krijgt diegene korting of gratis producten in ruil voor een post.

Het is lastig om te zeggen hoeveel volgers je precies nodig hebt, Maar minimaal 1.000 volgers is vaak nodig om tot betaalde samenwerkingen te komen.

4. Welke niches zijn populair op Instagram?

De volgende niches zijn populair op instagram. Hiermee kan het dus eenvoudiger zijn om volgers te scoren en dus sneller geld te verdienen met instagram.

 • Reizen
 • Schoonheid
 • Mode
 • Fitness en gezondheid
 • Lifestyle
 • Ouderschap
 • Ondernemerschap
 • Muziek
 • Fotografie
 • Eten
 • Dieren

5. Affiliatie marketing in combinatie met Instagram

Als je een succesvol account hebt al dan niet in een niche. Kun je ook geld verdienen door affiliatie links. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde kookboeken promoten als je op jouw Instagram kanaal praat over eten. Je plaatst hier dan een speciale affiliatie link bij. De mensen die op deze link klikken komen dan van jou Instagram pagina op bijvoorbeeld bol.com. Als ze hier dan het boek kopen dan krijg jij daar een gedeelte van.

En zo kun je bij elke niche natuurlijk leuke producten bedenken. Bij Fotografie bijvoorbeeld camera’s. Bij muziek cd’s of lp’s. Bij reizen lonely planets. Als je het over schoonheid hebt raad je bijvoorbeeld de make-up aan die jezelf gebruikt.

6. Je eigen cursus of e-book verkopen via Instagram

Je ziet een hoop bedrijven op instagram hun producten promoten. Als jij zelf een online cursus hebt of een ebook is het interessant om deze via instagram onder de aandacht te brengen. Als je jouw doelgroep weet te bereiken kun je op deze manier ‘gratis’ klanten bereiken. Natuurlijk moet je er wel tijd insteken. Van daar de aanhalingstekens bij gratis. Maar je hoeft zelf geen geld uit te geven, dus Instagram is ook een goede plek om jouw product, als je die hebt onder de aandacht te brengen.

7. Fysieke producten verkopen via Instagram

Je ziet ook regelmatig dat mensen fysieke producten verkopen via instagram. Als je bijvoorbeeld je eigen sieraden lijn hebt of zelf T-shirtjes bedrukt en deze verkoopt kan je deze promoten via je eigen instagram kanaal.

Om meer volgers te krijgen kun je vergelijkbare accounts opzoeken. Kijk bij deze accounts naar de volgers. Van deze mensen weet je al dat ze in jouw doelgroep vallen en misschien interesse hebben in jouw producten. Ga deze mensen volgen of geef ze likes op foto’s waar op ze bijvoorbeeld een sieraad dragen als je sieraden verkoopt. Of nog beter dan een like geef een compliment dat ze bijvoorbeeld een mooie ketting hebben of prachtige shirt als je shirt verkoopt.

Doe dit echter niet teveel, dan komt het over als spam. Doe dit bij maximaal 10 mensen op 1 dag.

8. De beste manier om geld te verdienen met Instagram

Op dit moment hebben we alleen manieren besproken waarop jij je eigen kanaal beheert. Hiermee creëer je content.

Niks mis mee, maar deze content is vaak van lage waarde. Het maakt niet uit of je 1000 volgers hebt of 100.000 volgers hebt. Of hoe goed je content is, het blijft relatief lage waarde hebben voor de mensen die voorbij scrollen. De meeste mensen zullen er een paar seconde naar jou instagram post kijken en sommige opslaan. Dus veel waarde hechten ze er niet aan.

Wil je echt geld verdienen met instagram, dan kun je naar mijn mening het best advertenties gaan runnen voor bedrijven. Zelf heb ik dit ook gedaan voor een yogastudio. Eerst heb ik hiervoor een cursus gevolgd en later dit simpel weg toegepast.

Via instagram verdiende ik veel geld voor het bedrijf. Ze haalden met een budget van €50,-. 40 nieuwe klanten binnen. Hier pakte ik een mooie commissie op.

Wil jij dit nou ook leren om geld te verdienen via instagram, schrijf je dan hier in voor een gratis cursus van de godfather van de Facebook ADS van Nederland. Mitchell Weijerman.


Gratis Social Media Cursus

Geschreven door:

admin

Mijn naam is Jan en ik woon in Heesch. Sinds 2012 ben ik al actief in de online wereld. Destijds heb ik een nieuwe website voor Fitland Oss opgezet tijdens mijn stage. Na die stageopdracht ben ik er blijven werken om de website te verbeteren. Op het moment dat ik met die stage opdracht begon kreeg ik een obsessie met online marketing. Alle statistieken die erbij komen kijken, hoe kom je hoger dan andere sportscholen in de omgeving, hoe kan de website meer waarde toevoegen. Er zat zoveel meer achter dan alleen een simpel website te bouwen. En nu jaren later weet ik nog niet alles, maar ben wel gepokt en gemazzeld en heb een berg aan ervaring die ik hier graag met jou deel.

Alle berichten bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *