Hoe geld verdienen met affiliate marketing?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je met affiliate marketing begint is. Op welke manier ga ik zorgen dat ik geld verdien met affiliate marketing.

Affiliate marketing is geen manier waarmee je in de eerste weken veel geld gaat verdienen. (meestal, je hebt een paar uitzonderingen.) Je kan namelijk niet van de ene op de andere dag een website bouwen die meteen in de top 3 van de google zoekresultaten staat.

(uiteraard kan je ook met instagram of facebook affiliate marketing doen, waar je misschien sneller resultaat boekt)

promoten van producten

Als je eenmaal een goede sterke website hebt staan dan kun je cursussen, producten of diensten gaan promoten. Het promoten doe je door middel van een speciale link, dit wordt ook wel een affiliate link genoemd. Door deze speciale affiliate link weten de verkopers waarvan jij het product promoot dat jij verantwoordelijk bent voor de verkoop en dus recht hebt op een commissie. Of te wel een geld bedrag. Dit wordt ook wel Pay per Sale genoemd

Vaak krijg je een commissie als je een product hebt verkocht, echter kan het ook zo zijn dat je een commissie krijgt als de bezoeker een van de volgende acties onderneemt:

 • Pay Per Click
 • Pay Per Lead
 • Pay Per View

Echter krijg je het vaakst een commissie bij Pay per Sale. Hoe hoog die commissie is als je een product verkoopt is afhankelijk van het product zelf. Meestal krijg je een % van het verkochte product. Als je dus een voetbal van €10 promoot is het niet echt interessant, maar bijvoorbeeld een boxspring bed van een paar duizend euro! Dan kan het heel aantrekkelijk worden.

Aansluiten bij affiliate netwerk

Als jij wil beginnen met affiliate marketing heb je dus een affiliate link nodig. Deze kun je verkrijgen door je aan te sluiten bij een Affiliate netwerk. Een aantal grote affiliate netwerken in Nederland zijn:

 • Paypro
 • LinkPizza
 • Daisycon
 • Tradetracker

Een aantal grote bedrijven hebben ook hun eigen affiliate programma zoals bijvoorbeeld:

 • Bol.com
 • Coolblue
 • Wehkamp

Hoe zorg je voor commissies

Je kan op diverse manieren aan commssies komen. De meest voorkomende?

 • Social Media (Facebook en Instagram)

Je ziet regelmatig linkjes voorbij komen op social media die leiden naar een product. Grote kans dat dit een affiliate link is. Relatief eenvoudige manier. Alleen moet je dan ook zorgen voor goede content op de social media kanalen? Maar wie weet is het wel iets voor jou.

 • Youtube kanaal

Ook door middel van YouTube video’s kun je natuurlijk producten promoten. Een mooi, maar misschien enigszins verkeerd voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Jan Roos. Die doet dit ook op zijn YouTube kanaal. Geen idee hoeveel hij hier mee verdient overigens. Maar onthou zeker deze manier van affiliate marketing.

 • Website

Waar social media’s komen en gaan zal Google altijd blijven bestaan. Maar dan moet je wel je website hoog in google krijgen. Hoe je dit doet? Door SEO of SEA

SEO is het organisch naar boven krijgen van je kanaal je betaalt dan niks, maar je moet dan wel goede content hebben op je website en daarnaast duurt het ook relatief lang voordat je de eerste bezoekers ziet.

SEA dan betaal je om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Je koopt hiermee advertentie ruimte in van Google waardoor je bovenaan staat. Wat ook rendabel kan zijn, echter kun je hiermee ook het schip ingaan.

Lees ook over mijn ervaringen van 2 affiliate marketing cursussen in nederland