High ticket dropshipping

High ticket dropshipping

high ticket dropshipping

Misschien heb je er wel eens over nagedacht om te gaan dropshippen?

Je hoort er de laatste tijd steeds meer over. Misschien dat je Joshua Kaats al wel kent?

In dit artikel ga ik je vertellen waarom ik persoonlijk tegen dropshippen ben.

Hoe werkt dropshipping?

Voordat ik ga vertellen wat ik van (high ticket) dropshipping vind is het misschien wel handig om uit te leggen wat het is.

Bij high ticket dropshipping of gewone dropshipping promoot je een product van een leverancier bijvoorbeeld via een webshop of via Instagram.

Als er een product via jou website verkocht wordt geef je de informatie van de klant door aan de leverancier.

Jij betaalt dan de leverancier de inkoopprijs voor het product. Dit doe je nadat het product gekocht is. Je hoeft dus geen producten van tevoren in te kopen en beperkt hiermee het risico dat je financiële schade oploopt.

Wat is high ticket dropshipping?

Veel mensen zullen dropshipping wel kennen. Maar wat is high ticket dropshipping dan?

High ticket dropshipping is simpel weg het verkopen van producten met een verkoopprijs van €200,- – €500,-. Of soms zelfs nog hogere prijzen.

Dit is echter niet het enige. Een hoge verkoopprijs zorgt alleen voor een hoge omzet. Bij high ticket dropshipping ligt de marge ook hoog.

Door de hoge marge kun je veel winst maken. vaak gaat het om marges van 30% of hoger.

Dropshippen via bol.com

Via bol.com is het niet mogelijk om aan high ticket dropshipping te doen.

Bol.com hecht waarde aan snelle levering en doet daarom niet aan high ticket dropshipping.

Daarin kan ik bol.com volgen.

Tuurlijk zegt dit niet alles, maar als zo’n grote speler geen gebruik maakt van high ticket dropshipping zou er toch een belletje moeten gaan rinkelen.

maar goed we gaan nog even verder kijken.

Via welke leveranciers kun je dropshippen

In Nederland zijn er iets meer als 100 bedrijven die echt actief bezig zijn met dropshipping en slechts enkele tientallen met high ticket dropshipping

dat klinkt als veel, maar er zijn de laatste jaren duizenden jongeren begonnen met dropshipping de concurrentie is dus enorm

Gelukkig zijn er ook nog in Europa, Azië en de Verenigde staten andere partijen die op zoek zijn naar high ticket dropshipping partner. Dit brengt echter wel een aantal problemen met zich mee. Wat dat is? dat lees je iets verderop in dit artikel.

Is dropshipping legaal in Nederland?

Sommige mensen vragen zich af of dropshipping legaal is in Nederland?

Hier kan ik over zijn, dropshipping of high ticket dropshipping is 100% legaal.

Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Als producten van buiten de EU komen moet je rekening houden met allerlei regelgeving over invoerrechten en belasting.

Soms moeten producten ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als deze daar niet aan voldoen is het niet legaal om deze zomaar op de Nederlandse markt te brengen je hebt dan een CE-markering nodig.

Al met al dus dingetjes waar je jezelf heel goed in moet verdiepen voor mij nog een minpuntje aan high ticket dropshipping.

Heb je een kvk nummer nodig voor high ticket dropshipping?

Ik raad dit wel aan.

Het zorgt ervoor dat je alle zaken meteen op orde hebt en komt ook voor de leverancier betrouwbaarder over als jij een kvk-nummer hebt en daarmee ook automatisch een btw-nummer.

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

Voordelen van high ticket dropshipping zijn dat je hoge marges kan pakken.

Joshua kaats claimt dat je tot wel €500+ winst pakt per order.

Je hebt maar een paar klanten nodig dus voor een mooi maandelijks inkomen. Hierdoor is je klantenservice dus ook maar beperkt tot een aantal klanten.

Je kan gewoon werken met Nederlandse leveranciers, hierdoor ben je niet afhankelijk van ali express

dropshipping high ticket

Wat zijn de nadelen van dropshipping

Er kleven ook nadelen en risico’s aan dropshipping. Dat is logisch want zonder risico geen succes.

Zo ben je wel verantwoordelijk en aansprakelijk voor de producten die je levert.

Stel een pakket komt niet aan of het product is kapot als het geleverd wordt. Dan zal de klant eerst contact met jou opnemen. Jij moet dit dan weer met de leverancier gaan oplossen. Is deze bereid om dan de kosten te vergoeden? De eerste keer misschien wel, maar wat als dit vaker gebeurt? En wat als dit vaker gebeurt met dure producten. stel je voor dat je de klant opeens een nieuw product moet leveren van een paar honderd euro of een klant een x-aantal honderden euro’s moet terugbetalen. Daar kan zomaar de winst van 1 of 2 weken aan verdampen

Een ander nadeel is dat er een gedeelte van jouw marge kleiner wordt doordat de leverancier rekening houdt met restpartijen. Normaal loop je dit risico zelf als je grote partijen inkoopt.

Tot slot zal de leverancier niet exclusief aan jou leveren. Dit betekent dus dat er concurrentie kan zijn. En als je niet het juiste product kiest, zelfs heftige concurrentie waardoor het lastig kan worden om te scoren met je producten.

Een ander nadeel is dat dropshipping populair is. Hierdoor is er een overvloed aan mogelijkheden voor de leveranciers. Deze kunnen ook vrij eenvoudig de marges aanpassen door bijvoorbeeld de inkoopprijs te verhogen voor jou

Is de markt voor dropshipping verzadigt?

Is de markt voor dropshipping verzadigt?

Je hoort vaak mensen zeggen dat dropshipping niet meer mogelijk is. Dat alles is vergeven en dat je er te laat bij bent. Tuurlijk zijn er al een hoop mensen die er mee bezig zijn. Alleen er komen altijd nieuwe kansen.

Daarnaast is de taart groot. En deze wordt nog altijd groter in 2018 gaven wij Nederlanders 23,7 miljard online uit in 2019 was dit 25,7 miljard.

En mensen zeggen dat alle plaatsen al zijn vergeven? Tja tuurlijk zijn er al concurrenten maar deze kun je verslaan. Een tijdje terug viel Intertoys ook om in Nederland. Maar er wordt nog steeds speelgoed verkocht toch? Je moet gewoon zorgen dat jij iets beter doet dan de concurrent.

Tuurlijk wordt deze ‘’taart’’ niet alleen verdeelt bij high ticket dropshipping. Maar ook bij affiliate marketing of facebook ads valt een aardige commissie te pakken.

Beide methodes zijn naar mijn idee beter dan dropshipping.Affiliate marketing


SMMA gratis cursus

Is high ticket dropshipping moeilijk?

Dropshipping? is het moeilijk.

Er zitten zeker een aantal belangrijke dingen die je moet weten voordat je aan dropshipping begint.

Zo kan een klant bijvoorbeeld een product terugsturen dat jij eerst hebt verkocht via high ticket dropshipping.

Als dit gebeurt moet jij vaak het product betalen en kun je het niet terug sturen naar de leverancier. Je hebt dus een goed plan nodig om te voorkomen dat er veel wordt terug gestuurd.

Daarnaast zal je ook moeten bedenken hoe je de concurrentie gaat verslaan.

En er zullen regels om de hoek komen kijken. Of je bijvoorbeeld een product mag importeren en hoe dit belasting technisch zit.

Het is zeker te leren maar er zijn makkelijkere methodes naar mijn mening.die ik hierboven al benoemd heb.

Dropshipping Joshua Kaats

Joshua kaats ken je misschien al? Deze jonge gast heeft al duizenden euro’s verdient met dropshipping en dan met name high ticket dropshipping.

Hij is er van overtuigt dat de mensen die het echt willen leren en actie ondernemen ook met een paar uur in de week duizenden euro’s kunnen verdienen. 

zelf ben ik hier niet zo van overtuigt, maar je kan een gratis cursus volgen. Echter zou ik gewoon lekker gaan voor affiliate marketing.

Waarom? dat lees je in dit artikel.

Geschreven door:

admin

Mijn naam is Jan en ik woon in Heesch. Sinds 2012 ben ik al actief in de online wereld. Destijds heb ik een nieuwe website voor Fitland Oss opgezet tijdens mijn stage. Na die stageopdracht ben ik er blijven werken om de website te verbeteren. Op het moment dat ik met die stage opdracht begon kreeg ik een obsessie met online marketing. Alle statistieken die erbij komen kijken, hoe kom je hoger dan andere sportscholen in de omgeving, hoe kan de website meer waarde toevoegen. Er zat zoveel meer achter dan alleen een simpel website te bouwen. En nu jaren later weet ik nog niet alles, maar ben wel gepokt en gemazzeld en heb een berg aan ervaring die ik hier graag met jou deel.

Alle berichten bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *