Affiliate netwerken

Affiliate netwerken

Als je wil beginnen met affiliate marketing dan moet jij jezelf aansluiten bij een affiliate netwerk.

In Nederland zijn er diverse. Sommige grote bedrijven zoals Coolblue en Bol.com hebben hun eigen programma. Echter zijn er ook partijen die voor duizenden kleinere webshops de affiliate marketing regelen. Deze kunnen ook zeer interessant zijn.

Daarnaast heb je ook nog een aantal affiliate netwerken in Nederland die speciaal gericht zijn op online cursussen. Hiervan liggen de commissies vaak hoger. Dus ook dit is zeker interessant om naar te kijken.

In dit artikel ga ik de 8 beste affiliate netwerken met jou bespreken, zodat jij voor jouw het beste netwerk kan uitkiezen.

affiliate netwerken
affiliate netwerken

1. Tradetracker een van de beste affiliate netwerken

Als je wilt beginnen met affilliate marketing dan is Tradetracker een aanrader. Ze hebben een zeer ruim aanbod van meer dan 8.000 campagnes.

Dit maakt het de ideale start voor je affiliate marketing business. Het is namelijk aan te raden om over iets te schrijven wat je interesseert dat maakt het namelijk een stuk makkelijker om vol te houden en succes te behalen.

TradeTracker werkt met diverse grote bedrijven zoals bijvoorbeeld transavia en corendon. Al meer dan 50% van de top 100 E-commerce bedrijven heeft zich bij TradeTracker aangesloten.

Eenvoudig aanmelden

Je kan je daarnaast ook eenvoudig aanmelden voor TradeTracker. Voor sommige campagnes zal je website of social media kanaal eerst goed gekeurd moeten worden, maar er zijn ook duizenden campagnes waarmee je meteen kan beginnen.

Commissie

De Commissie bij Tradetracker ligt tussen de 5% en 10%. Dit komt omdat het veelal fysieke producten zijn waarbij de marge dus wat lager ligt.

2. Plug & pay

Plug & pay is het affiliate netwerk van de Internet Marketing Universiteit. Oftewel van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Natuurlijk kan een van de grootste internet bedrijven niet achter blijven en logisch dat ze de concurrentie aangaan met de andere affiliate netwerken.

Dit netwerk is wel wat meer gesloten, je kan je niet zomaar aanmelden voor een campagne. Je moet eerst weten welke bedrijven gebruik maken van Plug & Pay.

Plug & pay doet dit om te voorkomen dat een hoop cowboys als aasgieren alleen op de commissies afduiken en helemaal niks met het onderwerp hebben te maken.

Hierdoor is het dus lastiger om een bedrijf te vinden dat je kunt promoten. Maar als je een bedrijf vindt kun je topservice verwachten van Plug & Pay. Dit staat namelijk hoog in het vaandel bij de IMU.

3. Linkpizza

Linkpizza is een andewre affiliate netwerk met 7.000+ adverteerders. Het is even lastig om je weg hier in te vinden maar zeker de moeite waard.

LinkPizza biedt daarnaast wel service zo zorgen ze voor goede links deze zijn namelijk:

  • Clean links: converteren beter door tonen van orginele link
  • Simpele manier om deeplinks te plaatsen
  • Alle links die je plaats zijn no-follow. Goed voor je SEO dus

4. Awin

Awin is een mooi affiliate netwerk als je een specialist bent in de financiele sector. Als jij bijvoorbeeld alles weet over creditcards. De beste verzekeringen of bij welke doelgroep een bepaalde bak past bekijk dan zeker even Awin.

Awin biedt goeie commissies en is zeer service gericht en professioneel.

Wel is het aantal onderwerpen beperkt dus mocht je niks hebben met de financiele wereld kun je dit affiliate netwerk aan jezelf voorbij laten gaan.

5. Daisycon

Daisycon lijkt een beetje op LinkPizza en TradeTracker. Ze hebben namelijk ook een ruim aanbod aan beschikbare campagnes.

Echter is Daisycon iets strenger om je toe te laten tot hun campagnes. Zo moet je aantonen dat je een actieve website hebt, diverse YouTube video’s maakt of een paar honderd volgers hebt op je insta waarmee je producten wilt promoten.

Hier krijg je echter wel een goeie service voor terug en ook de commissies liggen vaak iets je hoger als bij de andere 2.

6. Paypro

Paypro is een affiliate netwerk dat zich richt op online cursussen. Bij online cursussen ligt de commissie vaak hoog.

Dit wordt door steeds meer mensen opgemerkt. Hierdoor is de concurrent zeer hoog.

Paypro is zeker een aanrader, maar niet voor de beginnende affiliate marketeer in mijn ogen.

Het aanbod lijkt ruim echter is er zoveel concurrent dat je wat meer ervaring nodig hebt om hierin succesvol te zijn.

7. Bol.com

De winkel van ons allemaal. Deze doen uiteraard ook aan affiliate marketing.

Het is belangrijk om al een website online te hebben staan als je de aanvraag doet. Bol.com heeft namelijk diverse werknemers die beoordelen of je website goed is of niet.

Zorg dus dat je website er netjes uitziet.

Je een aantal artikelen online hebt staan. En mooie afbeeldingen er bij hebt staan.

Voordeel van bol.com is dat je zo’n beetje alle producten kunt promoten. Dus er is altijd wel iets bij wat je aantrekkelijk vindt om over te schrijven.

De commissies verschillen hierin wel. Dus zeker niet onbelangrijk om dat even uit te zoeken als je tussen een aantal onderwerpen twijfelt.

8. Coolblue

Coolblue het bedrijf dat klantenservice zo hoog in het vaandel heeft staan. Liet onlangs de affiliate partners stikken door zomaar opeens de stekker eruit te trekken.

Sommige mensen zeiden dat Coolblue dit deed vanwege voorraad problemen door COVID-19.

Begrijpelijk natuurlijk. Maar wil je met zo’n bedrijf dan samenwerken, die opeens de stekker eruit trekt.

Op 27 mei 2020 kwam er een artikel online dat je weer affiliate kon worden.

Het kan hoor. Coolblue heeft een heel mooi assortiment, en deze producten kun je natuurlijk promoten.

Echter zou ik dan wel kijken als coolblue weer de stekker eruit trekt of je makkelijk kan uitwijken naar een ander netwerk zoals bijvoorbeeld Daisycon, TradeTracker of Linkpizza.

nee, ik ben onzeker en wil eerst meer lezen over de internet succes gids

Geschreven door:

admin

Mijn naam is Jan en ik woon in Heesch. Sinds 2012 ben ik al actief in de online wereld. Destijds heb ik een nieuwe website voor Fitland Oss opgezet tijdens mijn stage. Na die stageopdracht ben ik er blijven werken om de website te verbeteren. Op het moment dat ik met die stage opdracht begon kreeg ik een obsessie met online marketing. Alle statistieken die erbij komen kijken, hoe kom je hoger dan andere sportscholen in de omgeving, hoe kan de website meer waarde toevoegen. Er zat zoveel meer achter dan alleen een simpel website te bouwen. En nu jaren later weet ik nog niet alles, maar ben wel gepokt en gemazzeld en heb een berg aan ervaring die ik hier graag met jou deel.

Alle berichten bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *