Affiliate Marketing zonder Website

Het bouwen van een website kan veel tijd kosten en vrij duur zijn. (als je het niet goed aanpakt wat betreft de website)

Dat is waarom veel affiliate marketeers nu op zoek zijn naar manieren om deze stap over te slaan. Echter lijkt affiliate marketing zonder website misschien moeilijk, zo niet ronduit onmogelijk.

Veel mensen geloven daarom niet dat je affiliate marketing kan doen zonder een website.

Echter is dat helemaal niet waar. Affiliate marketing zonder website is mogelijk.

Je moet alleen uit zoeken waar je jouw linkje kan plaatsen zodat je bezoekers kan doorsturen naar het product dat jij promoot en een website is daarvoor niet echt een vereiste.

Wat heb je nodig om een Affiliate Marketeer te worden?

Voordat ik ga bespreken hoe je affiliate marketing activiteiten kan doen zonder een website, is het belangrijk om te begrijpen wat er precies voor nodig is om een succesvolle affiliate te worden.

Je hebt namelijk niet veel nodig om met affiliate marketing te beginnen.

Laten we het eerst hebben over de doelstelling als een affiliate marketeer: jouw doel als affiliate is om de juiste aanbiedingen te leveren, aan de juiste mensen, op het juiste moment. U moet een evenwicht creëren tussen wat jouw verkoper aanbiedt, en wat jouw klanten nodig hebben. Om dat te doen, heb je een bron van verkeer en een goed product of aanbod nodig.

Om geld te verdienen, moet je iets hebben dat je kan promoten en verkopen aan jouw publiek. Er is een overvloed aan opties beschikbaar op de markt, en je kunt eenvoudig een geschikt affiliate programma kiezen om aan mee te doen.

Als je kijkt naar de oorsprong van elke succesvolle affiliate marketeer, kun je een rode draad herkennen: ze maakten altijd de juiste keuze bij het selecteren van een product om op de markt te brengen.

Verdien in je eigen tempo.

Verwijs klanten en zet jouw passieve inkomstenstroom op

De volgende vereiste is een bron van verkeer. Alleen een product op de markt brengen is niet genoeg; je hebt een manier nodig om verkeer te genereren en te onderhouden dat kan uitgroeien tot een publiek. Dat kan jouw eigen blog zijn, een speciale website, zoekmachines, sociale media of een vergelijkbaar platform.

Zolang je in staat bent om een sterke match te creëren tussen jouw publiek en de inhoud van het product dat jij promoot, zul je commissies binnen halen.

Dat is ongeveer alles wat je nodig hebt om een affiliate marketeer te worden.

Laten we ons nu richten op het lastige gedeelte: het verkopen van het product aan je publiek. Helaas is dit veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, en voor dat doel, moeten de meeste affiliate marketeers zich richten op het creëren van een aangepaste landingspagina.

Maar, is het echt mogelijk?

Nu ik besproken heb dat een website geen vereiste is om een affiliate marketeer te worden. Natuurlijk, het hebben van een aanzienlijk verhoogt jouw kansen op succes, maar heb je er absoluut een nodig?

Absoluut niet.

7 manieren om aan Affiliate Marketing zonder website

Nu we hebben vastgesteld dat affiliate marketing kan worden gedaan zonder een website, is het tijd om te focussen op enkele van de beste technieken beschikbaar. Uiteraard zullen de resultaten variëren afhankelijk van de doeltreffendheid van het plan dat je maakt en hoe je het uitvoert, maar als je geen website hebt, zijn dit 10 manieren om aan affiliate marketing te doen.

1. Posten op online gemeenschappen en fora

Soms is de beste aanpak zo direct mogelijk. Het internet maakt het gemakkelijk voor gelijkgestemde mensen om samen te komen op verschillende soorten forums en facebookgroepen. Dit is natuurlijk een uitstekende plaats om jouw product op de markt te brengen.

Het eerste wat je moet doen is een geschikt forum vinden waar mensen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in uw product. Facebook, bijvoorbeeld, is een goede keuze, omdat je in staat zult zijn om vrij gemakkelijk een geschikte Facebook groep te vinden op basis van de producten die je promoot.

Zodra je een forum hebt gevonden met een actieve online gemeenschap, moet je de richtlijnen controleren om te bepalen of promotionele activiteiten zijn toegestaan. Daarna hoef je je alleen nog maar aan te melden voor de groep. Als je toegang krijgt ga dan niet meteen spammen met je product. Zorg eerst dat je waarde levert door vragen te beantwoorden of waardevolle inzichten te delen.

Later kun je jouw affiliate product promoten. Beschrijf hierbij uitgebreid waarom het product zo goed is en wees open en eerlijk erover dat je een kleine vergoeding krijgt en vermeld ook dat het hun niks extra’s zal kosten.

2. Maak een E-book

Deze is vrij eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren: je hoeft alleen maar een e-book te maken over een interessant onderwerp waarvan je zeker weet dat het veel aandacht zal trekken. Het kan van alles zijn, van een leuke trend tot iets waarvan je denkt dat het een speciale waarde zal bieden aan mensen.

Dan moet je de affiliate links verwerken in de inhoud van je E-book. Wanneer mensen je boek lezen en leuk vinden wat ze lezen, zullen ze uiteindelijk op de links klikken, en wie weet, misschien converteren ze?

Een van de beste dingen die je kunt doen is gebruik te maken van Google Trends om erachter te komen wat de laatste trending topics zijn, en vervolgens daar een ebook over maken.

3. YouTube-kanaal

YouTube is een big deal, en miljoenen mensen gebruiken het om inhoud te creëren en online te plaatsen. Als je niet beschikt over een website, kun je gewoon een Youtube-kanaal beginnen met het gebruik van affiliate links in de beschrijving. In feite gebruiken veel content creators precies dezelfde strategie om hun inkomsten te maximaliseren, en dat kan jij ook!

4. PPC-marketing

Als je snel resultaten wilt, dan is PPC marketing interessant. Betaalde affiliate reclame staat erom bekend dat je snel rendement kan behalen, en je moet het dan ook zeker overwegen.

Verwijs klanten en zet uw passieve inkomstenstroom op

Zowel Facebook als Google zijn uitstekende platforms om jouw affiliate producten op de markt te brengen. Ze maken allebei gebruik van een pay-per-click advertentiemodel, waardoor je alleen betaalt wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

let op: je kan hier dus ook geld mee verliezen.

5. Gebruik Content Publishing Platforms in uw voordeel

Twee van de meest populaire platforms voor het publiceren van inhoud zijn Medium en Tumblr. Je kan deze ook gebruiken om jouw affiliate producten te promoten.

Iedereen kan gemakkelijk een account aanmaken op deze twee platforms, en beginnen met het publiceren van artikelen. Medium trekt meer dan 100 miljoen lezers, en er zijn een aantal mooie tools die je kunt gebruiken om de betrokkenheid van je werk te monitoren.

Wanneer je affiliate links gebruikt in jouw inhoud, moet je lezers altijd informeren dat dit affiliate links zijn, aangezien dit een vereiste is voor beide platforms.

6. Gebruik maken van de kracht van sociale media

Sociale media kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor het promoten van jouw affiliate producten. Instagram, Facebook en Twitter zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid, en er komen nog steeds nieuwe platforms bij. Als je geen website hebt, en wilt slagen met affiliate marketing, moet je zeker overwegen om social media in jouw voordeel te gebruiken.

Je hebt niet veel nodig: stel gewoon je account en je pagina in, en begin jezelf te promoten. Instagram linkt niet direct naar posts, maar je kunt de link wel in de bio-beschrijving zetten. Facebook laat je toe om groepen en pagina’s aan te maken, en geeft je tools die je kan gebruiken om de betrokkenheid te monitoren.

7. E-mail marketing

Er is veel gezegd en geschreven over e-mail marketing, en zelfs vandaag de dag, blijft het een van de meest effectieve instrumenten voor de marketing van uw producten. Als u een effectieve methode voor affiliate marketing zonder website wilt gebruiken, kun je het jezelf niet veroorloven e-mailmarketing te negeren.

Je kan een lijst van e-mails verzamelen bijv. via social media. Voeg affiliate links toe in de mail, en je kan commissie gaan verdienen.

Maar hoe kom je aan e-mailadressen?

Om een persoon te overtuigen zich in te schrijven, moet je hem een goede reden geven. Toegang tot een ebook, een gratis gids, of een gratis cursus is een geweldig idee, en zal zeker het aantal inschrijvingen verhogen.

Tips voor marketing zonder website

Affiliate marketing zonder website zal moeilijk zijn, en je moet weten dat veel van de leads die je genereert misschien niet door zullen gaan met de verkoop. Hier zijn een paar tips om je te helpen het totale aantal verwijzingen te verhogen.

Diversifieer uw inspanningen

Als je geen website hebt, moet je je inspanningen zo veel mogelijk diversifiëren. Bijvoorbeeld, van de zeven methoden die hierboven zijn gegeven, moet je er ten minste drie inzetten om een verkoop te genereren. Het zal hard werken zijn, maar niets is onmogelijk. Als je jezelf slechts op één enkele methode concentreert, zal het aantal en de kwaliteit van het verkeer zeker niet voldoende zijn om een behoorlijke commissie te genereren.

Trefwoord onderzoek:

Wanneer je online advertenties plaatst, moet je wat tijd besteden aan het onderzoeken van trefwoorden. Zodra u een geschikte niche hebt geselecteerd en je jezelf hebt aangemeld voor een affiliate marketing programma, is je volgende stap het onderzoeken van de juiste trefwoorden. Om uw SERP impact te maximaliseren, richt je dan op long-tail zoekwoorden. De concurrentie is iets minder hevig, en je zult in staat zijn om een aantal goede leads te krijgen door zich te richten op de juiste set van zoekwoorden.

Plaats een reactie