Affiliate marketing niche kiezen

De beste niches in affiliate marketing zijn degene die een evergreen karakter hebben, een niche waar enthousiaste fans inzitten, of deze twee factoren gecombineerd.

Als je tijd en geld gaat investeren om een affiliate site te bouwen dan is het verstandig om jezelf af te vragen of de niche potentie heeft om winst te maken over de lange termijn.

Je kan op korte termijn winst maken met alles wat trending is, maar onderwerpen waar je langere tijd winst over kan maken zijn meer alledaagse onderwerpen zoals fitness bijvoorbeeld.

Wat zijn de meest winstgevende niches voor affiliate marketing?

Hier is een korte lijst van de affiliate marketing niches waar je het meeste kans maakt om geld te verdienen.

  • Hobby Niches – Fotografie, Reizen, Sport weddenschappen, evenement Tickets
  • Geld Niches – schuldenregeling, Bitcoin, Investeren, Credit card, Hypotheken
  • Gezondheid en Fitness Niches – Afvallen, Fitness, Yoga, Voeding, Vegan
  • Lifestyle Niches – Luxe, Cruises, Reizen, Online daten, Luchtvaartmaatschappijen, Mode, Juwelen
  • Home & familie Niches – Alarmsystemen, Koffie, Baby producten, Huisdieren, Tuinieren
  • Tech Niches– Web hosting, WordPress, VPN, Computerspelletjes, Software
  • Andere Niches – CBD, Marijuana, Essential oils, Herbal, Zelfontwikkeling

Om te ontdekken voor welke niche je een website gaat bouwen vergt een lot werk.

Sterker nog, veel affiliates stoppen hier al, omdat ze niet kunnen kiezen of steeds switchen van onderwerp en geen resultaat behalen.

Daarom som ik hier een hele lijst op met niches. Dan kan jij er een uitkiezen en richt je er voor minimaal een jaar op. Dan moet succes haast wel gegarandeerd zijn.

Lijst van niches voor affiliate marketing

1. Alarmsystemen

Veel mensen vinden het een akelig idee dat er bij hun wordt ingebroken. Spullen om je huis te beveiligen zijn daarom populair en zullen dat waarschijnlijk ook nog wel een tijd blijven.

Zo heb je bijvoorbeeld Wi-Fi camera’s, veiligheidssloten voor ramen,  sloten voor deuren, lampen die aangaan als er beweging in de buurt is.

Dus er zijn een hoop producten die mensen kunnen kopen en dus een hoop producten die jij kan promoten.

Veel mensen willen zich veilig voelen na een inbraak en jaarlijks vinden er 65.000 inbraken plaats. Veel van deze mensen zijn bereidt om te investeren, waar jij dus als affiliate op in kan spelen.

2. Online Dating

De online dating wereld is enorm groot geworden. Waar je in 2010 nog niet durfde toe te geven dat je op tinder zat is het nu heel normaal als je een betaald account hebt op bijvoorbeeld lexa.

Daarnaast word je tegenwoordig doodgegooid met reclames over online dating op de radio, bushokjes en tv-reclames. Ook dat is een teken dat er veel vraag is.

En als je even snel googelt zie je dat de dating wereld een omzet heeft van maar liefst 768 miljoen. En dat is best logisch met 2,9 miljoen singles.

Dus ja het zal zeker de moeite waard zijn om bijvoorbeeld sites als Lexa of iets dergelijks te promoten.

3. Reizen

Reizen oke, het zal op dit moment misschien iets minder goed gaan, maar veel mensen houden wel van reizen.

Voor de corona crisis was het heel gebruikelijk om een vliegtuig eventjes te pakken en een paar dagen ergens in een hotel te zitten. Op beide producten kan je behoorlijk wat verdienen.

In 2019 was de omzet 3,47 miljard. (heb 2020 even niet meegenomen en je snapt wel waarom). Dus daar zal in de toekomst ook een graantje zijn mee te pikken.

Naast hotels en vliegtickets kun je vaak ook activiteiten in steden promoten, verzekeringen of benodigdheden voor het reizen zoals koffers of specifieke kleren.

4. Computerspelletjes

Computerspelletjes zijn zeer populair. Je hebt hier uiteraard ook de keuze. Ga je bijvoorbeeld voor playstation of Xbox of voor een andere console? Of ga je voor apps uit de appstore? Soms heb je daar ook affiliate programma’s voor.

Zo verdient Candy Crush bakken met geld iedere dag aan zowel de reclame die ze tonen als aan de extra levens die ze verkopen.

Dus er zijn genoeg Nederlanders en Belgen die elk jaar een paar honderd euro uitgeven aan games. Nieuwe fifa game 60 euro, andere spelletjes voor de xbox of playstation? Ook een paar tientjes. FUT nog wat geld aangeven, het kan heel hard gaan, zoals je ziet.

Uiteraard is er veel concurrentie in, echter als je goed onderzoek doet zijn er genoeg longtail keywords te vinden waarop je kan scoren.

5. Woondecoratie

Woondecoratie is een evergreen niches en dus interessant om naar te kijken.

Waarom?

Veel mensen zijn hun huis aan het decoreren om het huis te verkopen of hebben juist net een nieuw huis of appartement gekocht of gehuurd en willen het leuk inrichten.

Vaak gaat dit om enkele honderden of waarschijnlijker zelfs enkele duizenden euro’s.

En ook als er een crisis is gebeurt dit nog. Een gedeelte van de mensen zullen de hand op de knip houden, maar er zullen ook mensen ervoor kiezen om niet op vakantie te gaan, maar het huis op te knappen.

6. Financieel

Ja ook in de financiele sector is veel geld te verdienen.

Het is wel een competitieve niche, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is, daarnaast zijn adult content en casino sites nog weer moeilijker.

Er zijn diverse manieren waarop je in deze niche toch succesvol kan zijn, maar er zijn in ieder geval genoeg potentiële klanten.

Ik zou het niet aanraden als je totaal nieuw bent in online marketing, maar als je al enige ervaring hebt in bijv. SEO en begint met affiliate marketing. Zou je jezelf hierop kunnen richten. Echter om mee te starten lijkt me geen goed idee.

7. Cruises

Vroeger dacht ik dat een Cruise alleen was voor rijke mensen. Echter is het tegenwoordig ook voor Jan Modaal mogelijk om een cruise te betalen.

In Nederland is het daarom ook veel populairder geworden en waarschijnlijk zul jij ook wel een aantal mensen kennen die een cruise hebben gemaakt.

Daarnaast zijn er heel veel verschillende cruises die door verschillende streken heen gaan dus is het voor vrijwel iedereen interessant, omdat ze veel verschillende regio’s aansnijden.

Een belangrijke side-note is wel dat je kiest voor een subniche, anders wordt het lastig om te ranken.

Maar met de juiste aanpak is het zeker mogelijk om te ranken en flink binnen te lopen in deze niche.

8. Fitness

Ongetwijfeld dat als je wat langer meeloopt in affiliate marketing je al affiliate sites bent tegen gekomen over Fitness.

Logisch want ook dit is een evergreen niche waarvan ik voor 95% zeker ben dat die er over 50 jaar nog steeds is.

Logisch want een groot gedeelte van de mensen willen in vorm blijven en een mooi afgetraind lichaam hebben.

Zo gaat er bijvoorbeeld al meer dan 100 miljoen om in supplementen industrie, maar je kan natuurlijk ook gewichten en halters promoten of andere fitnessapparatuur.

Ook heb je diverse programma’s op paypro die je kan promoten.

Bijvoorbeeld een van deze 2 programma’s:

9. Muziek

Wie droomt er niet van om bijvoorbeeld mooi gitaar of piano te kunnen spelen.

Veel mensen koesteren de ambitie om een instrument te spelen.

Jij kan ze hierbij helpen door de juiste producten te promoten, zeker als je zelf al een muziekinsturment speelt is dit interessant.

Dan kun je bijvoorbeeld advies geven over het kopen van Gitaar of ander instrument.

Tevens heb je ook een hoop online cursussen:

of ga je liever een pianocursus promoten? (en misschien meteen zelf volgen)

10. Afvallen

Mensen helpen met afvallen kan een van de beste manieren zijn om online geld te verdienen.

Zeker als je kijkt dat het aantal mensen met overgewicht stijgt is dit een markt die alleen maar groeit. ( en dan heb ik het niet over het gewicht van die mensen, maar het aantal mensen)

Ieder persoon weet natuurlijk dat overgewicht niet gezond is.

Dus zullen een hoop mensen op zoek gaan naar manieren waarop ze kunnen afvallen en hoe ze hun overtollige kilo’s kunnen kwijtraken.

Echter is een horde in deze niche wel dat een hoop mensen sceptisch zijn over allemaal magische drankjes waarmee ze afvallen.

Ze zijn veel meer op zoek naar programma’s waarmee ze kunnen afvallen.

Dit is dan ook een grote markt aan het worden. twee programma’s die je zou kunnen promoten zijn de afslankbijbel en de keto revolutie

11. Yoga

Yoga wint steeds meer aan populariteit in Nederland.

Logisch ook als je ziet welke voordelen het allemaal biedt. Het is niet alleen een work-out voor je lichaam, maar zorgt ook voor meer rust in je hoofd en een betere mindset.

Waar je vroeger alleen Yoga in de grote steden had is het nu haast overal in Nederland wel mogelijk om naar een yogastudio te gaan.

En als er geen yogastudio in de buurt is kan je online een yoga cursus promoten.

Uiteraard kan je de online cursus promoten, maar ook yoga matjes bijvoorbeeld.

tot slot

een niche kiezen is slechts een onderdeel van affiliate marketing. Wil je nou nog meer leren over affiliate marketing en hoe je een passief inkomen kan verdienen bekijk dan eens de affiliate marketing revolutie.

Affiliate marketing revolutie

Ja ik wil leren hoe ik een passief inkomen kan opbouwen met affiliate marketing.

Plaats een reactie