7 Mindset tips voor affiliate marketing

Dus je hebt gekozen voor affiliate marketing als jou manier om online geld te verdienen.

En dat is verstandig! Want persoonlijk vind ik affiliate marketing het beste verdienmodel dat er is online. Daarnaast heeft iedereen wel een passie of weet je over een onderwerp al enorm veel.

Daarmee heb je al een leuk begin. Echter ben je er dan nog niet

Met alleen deze eigenschap zal je het niet redden. Je zal ook de juiste mindset nodig hebben om geld te verdienen met affiliate marketing. Je zal jezelf moeten voorbereiden op obstakels en tegenslagen. Daarnaast moet je leren van deze mislukkingen, anders zul je niet veel verder komen.

Hieronder ga ik 7 tips met je bespreken hoe je de juiste mindset krijgt en hoe je alle uitdagingen die affiliate marketing met zich meebrengt zal overwinnen, zodat jij ook geld kan verdienen met affiliate marketing en er uiteindelijk een passief inkomen aan kan verdienen.

Waarom moet je jezelf richten op de juiste mindset?  

Of het nu gaat om affiliate marketing of bijvoorbeeld gezonder leven. Het is nooit makkelijk om een nieuw gewoonte aan te leren. Zeker niet als je niet weet wat je kan verwachten.

Met de juiste mindset zorg je ervoor dat je de juiste verwachtingen hebt en zal je de duidelijkheid geven. Hiermee kun je ook beoordelen of de acties die je neemt leiden tot het gewenste resultaat.

Belangrijk is dat je de juiste mindset hebt omdat je hiermee de verschillende uitdagingen die je tegen zal komen kunt overwinnen.

Mindset is het verschil tussen iets willen en een doel behalen. Jaarlijks beginnen er honderden, misschien wel duizenden mensen in Nederland met affiliate marketing en slechts een klein percentage verdient er geld mee. En een nog kleiner gedeelte leeft er van. Dus zorg ervoor dat jij er mentaal klaar voor bent om de uitdagingen die affiliate marketing met zich mee brengt te overwinnen.

Het bereiken van de juiste mentaliteit Om de juiste affiliate mindset te bereiken en daarmee de uitdagingen te overwinnen zul je jouw organistorische en kritische denkvaardigheden moeten ontwikkelen.

Hier zijn 7 tips voor een positieve, probleem oplossende mentaliteit

Leren is belangrijk

Leren zal altijd een belangrijke prioriteit voor je zijn. Ondanks alle tutorials die je al hebt gezien. Al heb je nog zoveel blogs gelezen. Leren blijft belangrijk en dan vooral door het zelf te doen.

De affiliate markt is lastig omdat de meeste goede affiliate marketeers hun geheim niet delen. Dus zul je een hoop zelf uit moeten zoeken.

Echter zijn er twee affiliate marketeer die wel in hun kaarten laten kijken namelijk

Een daarvan is Jacko meijaard. Lees hier meer over Jacko Meijaard.

De andere waar ik veel van heb geleerd is Paco Vermeulen, hij is de oprichten van Affiliate marketing in 10 dagen. Lees hier meer over Paco Vermeulen.

Denk niet aan het geld dat je kan verliezen, maar aan het geld dat je kan verdienen

Net zoals alle business modellen heeft ook affiliate marketing zijn kosten. Het uitproberen van tools of plugins. Het hebben van een goede hosting. Eventueel een cursus

Je zal dus moeten investeren in goed materiaal en goede informatie.

Ik zeg niet dat je meteen het duurste van het duurste moet aanschaffen, maar snap wel dat als jij een goedkope hosting hebt deze misschien minder goed is en dat je website offline kan gaan.

Hou je emoties onder controle

Veel affiliate marketeers gaan door een emotionele rollercoaster heen. Soms zal je kwaad zijn of telerugesteld dat je nog steeds niet je eerste commissie hebt verdient.

Echter de ervaren affilaite marketeers raken hier niet meer van in de war. Ze maken een plan. Houden zich aan het plan en blijven actie ondernemen.

Dus onthou negatieve emoties horen erbij, ga door en hou je aan je plan.

Leer van de fouten die je hebt gemaakt

Een ding dat affiliate marketeers vaak onderschatten is dat ze weten hoe een consument reageert en handelt.

Echter heb je hier heel veel ervaring voor nodig om dit echt goed te begrijpen. Fouten maken is onvermijdelijk, maar zorg dat je dit in de gaten houdt. Kijk wat er mis gaat en zorg dat het niet meer fout gaat.

Onthoudt dat Geduld het grootste obstakel is

Affiliate marketing is geen sprint maar een marathon. Je zal niet alles leren in een week en als je in de eerste maand nog geen commissie hebt verdient is er niks geks aan de hand.

Dit geldt des te meer als je in een niche actief bent waar hoge commissies te verdienen zijn.

Het zal even duren voordat je geld gaat verdienen. Dus wees blij met andere kleine successen in plaats van (grote) commissies. Zoals bijvoorbeeld je eerste artikel, een video die je gemaakt hebt of een artikel van 2000+ woorden.

Behoud focus en discipline

Als je besluit van de ‘normale’ leven, zoals Netflix kijken en uren door instagram heen scrollen, om te schakelen naar de levensstijl van affiliate marketeer is dat een uitdaging om meerdere redenen.

Je zal dit vooral merken op het gebied van focus en discipline.

Je zal afleidingen zoals social media en netflix moeten voorkomen. Of in ieder geval voor een gedeelte van je dag.

Daarnaast zal je ook opofferingen moeten doen zoals misschien vroeger opstaan of die ene sportwedstrijd niet kijken.

Zorg voor creativiteit

Tuurlijk kun je een aantal artikelen maken (zoals review artikelen) die lijken op die van je concullega’s. Echter als je dit voor alle artikelen doet zal je altijd een stap achterlopen. Zorg dus ook voor creativteit.

Ga dus een keer in de week 15 minuten puur en alleen na zitten denken over welke artikelen je mogelijk zou kunnen schrijven. Doe dit zonder internet. Dus geen laptop of telefoon in de buurt maar gebruik lekker ouderwets pen en papier.

Denk ook niet aan commissies of commercieel, maar ben nieuwsgierig. Wat zou jij nog willen weten over het onderwerp. Grote kans dat andere dit ook willen weten.

Conclusie

Door de juiste mindset te ontwikkelen, zorg je ervoor dat je jezelf ontwikkelt. Door deze ontwikkelingen zul je beter omgaan met onverwachte situaties en niet direct in paniek raken. Dit zal er toe leiden dat je sneller en betere prestaties zal halen. Ben dus niet alleen maar bezig met je website, maar neem ook af en toe afstand van de website. lees deze tips nog eens door en kijk waarin jij jezelf kan verbeteren.

Plaats een reactie